Gå direkt till innehåll
Innergården är en av restaurangerna som deltar i Awrunda 30-31 maj (Bilden är tagen vid Linköpings stadsfest 2023). Foto: Visit Linköping
Innergården är en av restaurangerna som deltar i Awrunda 30-31 maj (Bilden är tagen vid Linköpings stadsfest 2023). Foto: Visit Linköping

Pressmeddelande -

Awrunda fyller Linköpings krogar med musik och mat 30-31 maj

Två kvällar i slutet av maj är det premiär för evenemanget Awrunda då musik i kombination med god mat kommer att flöda på krogarna i Linköping. Bakom evenemanget står Visit Linköping, Linköping innersta och närmare tjugotalet restauranger.

Med musik och annan form av underhållning kommer Linköpingsborna under två härliga försommarkvällar 30-31 maj ha möjligheten att vandra mellan gamla och nya favoriter bland Linköpings krogutbud. Det kommer att bli allt från jazzkvällar och soul till trubadurer och DJ:s.

-Vi på Visit Linköping har länge haft drömmen att göra ett evenemang med musik på Linköpings krogar för att hitta nya scener och få Linköpingsbor att upptäcka vårt fina restaurangutbud. Det är därför extra roligt att så många krögare i Linköping var positiva till idén och hakar på evenemanget. Tanken är att det ska bli årligen återkommande, säger Anders Thorén, evenemangschef på Visit Linköping & Co.

En kärna av restauranger har varit med och utformat idén och tidpunkten i slutet av maj valdes för att dra nytta av och förstärka andra evenemang som pågår samtidigt, exempelvis Blodomloppet och Linköping Pride.

-Det här är ett perfekt sätt att synliggöra vårt stora restaurangutbud i Linköping och få Linköpingsborna att upptäcka nya ställen. Det är också ett bra sätt att stärka samarbetet mellan krögarna i stan, för när vi gör saker tillsammans når vi längre, säger Mats Peterson, delägare av Östgöta kök Smak & Tak som är en av initiativtagarna bakom evenemanget.

Förhoppningen är att besökarna ska passa på att besöka flera restauranger samma kväll och att det ska bli många som rör sig i stan.

-Evenemang av den här typen är viktiga för att skapa den livsvänliga innerstad som vi strävar efter. Tidpunkten i slutet av maj är också perfekt för den som vill avrunda terminen med en afterwork med vännerna eller kollegorna innan semestern. Förmodligen kommer detta att bli Linköpings största afterwork, avslutar Jessica Stille Törnqvist, VD för Linköping Innersta.

Dessa restauranger deltar, ändringar kan förekomma:
Brasserie Storan, Centralbryggeriet/Torn1, Cirkuscaféet, Cok Najs, Flaming Bull, Innergården, Kappa Bar, Meetly Storgatan, NOMAD, O’Learys, Olympia-davinci, Porto Esperanza, Scandic Frimis, Shotluckan, Strandgatan Två, Turbulens, ÖK Smak & Tak.

Programmet för spelningar och uppträdanden kommer att uppdateras löpande på visitlinkoping.se.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Visit Linköping & Co är Linköpings besöksnäringsbolag. Vi marknadsför och utvecklar Linköping som en av Sveriges ledande besöks-, evenemangs-, och mötesdestinationer. Tillsammans med kommun och näringsliv jobbar vi med att öka tillväxten i besöksnäringen i Linköping och skapa en attraktiv destination för både Linköpingsbor och besökare.


Kontakter

Anders Thorén

Anders Thorén

Evenemangsansvarig 070-811 50 81

Välkommen till Linköpings besöksnäringsbolag

Vi marknadsför och utvecklar Linköping som en av Sveriges ledande besöks-, evenemangs-, och mötesdestinationer. Tillsammans med kommun och näringsliv jobbar vi med att öka tillväxten i besöksnäringen i Linköping och skapa en attraktiv destination för både Linköpingsbor och besökare.

Vårt mål
Vi har ett tydligt mål att år 2030 vara en av Sveriges tre främsta eventstäder inom Linköpings profilområden - Kunskap & innovation, Kultur & hälsa, Nöje samt Idrott.

Våra anläggningar
Inom Visit Linköping & Co ansvarar vi för Linköping Konsert & Kongress och Saab Arena men har hela Linköping som spelarena.

Visit Linköping & Co AB
Box 1397
581 14 LINKÖPING
Sweden